Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

11 verrassende manieren om bloemen te gebruiken

In tegenstelling tot mooie gezichten, hebben bloemen veel te bieden. Omdat ze lange tijd bronnen van voedsel, water, medicijnen en andere dingen zijn geweest, worden bloemen nu weer voor deze dingen gebruikt. Enkele van de andere handige toepassingen voor bloemen zullen je misschien verbazen. Ik vind het leuk om ambachten, salades en thee met bloementhema te maken, en ik raad u ten zeerste aan hetzelfde te doen.

Thee

Thee gemaakt van bloemen wordt al eeuwenlang gebruikt. Thee kan worden gemaakt van verschillende bloemen, waaronder kamille, jasmijn en bijenbalsem. Thee kan ook worden gemaakt van de bloemen, bladeren en wortels van andere planten. Behalve dat het heerlijke drankjes zijn, hebben deze drankjes ook vaak gezondheidsvoordelen. Ik hou vooral van bloeiende thee, omdat ze zowel esthetisch als heerlijk zijn.

Geneesmiddel

Zoals u waarschijnlijk al weet, zijn veel medicijnen en geneesmiddelen afkomstig van planten; sommigen gebruiken echter echte bloemen in plaats van alleen bladeren of wortels. Samen met etherische oliën worden kamillebloemen gebruikt in kompressen voor kneuzingen en verstuikingen. Vanwege hun ontspannende effecten worden lavendelbloemen vaak gebruikt in aromatherapie. Kalmerende middelen worden gemaakt van hopbloesems. Een soort alsem genaamd santonin heeft bloemen die worden gebruikt om wormen te behandelen.

Voedsel

Bloemen zijn zo mooi dat ze bijna verrukkelijk lijken – en af ​​en toe kun je dat ook! Salades, gebakken producten en diners worden allemaal prachtig en onverwacht geaccentueerd door de toevoeging van eetbare bloemen. Onder de bloemen die salades smaak en interesse geven, zijn viooltjes, bieslookbloesems en Oost-Indische kers. Paardebloem- en pompoenbloemen kunt u in beslag nemen en bakken. Terwijl viooltjes en altviolen kunnen worden gekonfijt en gebruikt om taarten te garneren, zijn lavendelbloemen een heerlijke toevoeging aan koekjes. Het is van cruciaal belang om te bevestigen dat de bloem die je eet eetbaar is, want van veel bloemen krijg je maagproblemen als je ze eet. Bovendien is het van cruciaal belang om te controleren of bloemen die u van plan bent te eten niet met pesticiden zijn behandeld.

kleurstoffen

Een aantal van de vroegste kleurstoffen werden gemaakt met behulp van bloemen. Een paar bloemen die stof geel kunnen worden, zijn duizendblad, calendula, saffraan en guldenroede. Terwijl vingerhoedskruid chartreuse oplevert, maakt saffloer rode of gele kleuren. Op basis van de bloeikleur creëren stokroosbloemen verschillende gekleurde kleurstoffen.

Ambachten

Gooi dat speciale boeket niet weg! Er kunnen verschillende ambachten worden gemaakt met gedroogde bloemen en je kunt dingen maken met gedroogde bloemen, waaronder kransen, potpourri, arrangementen, collages, mobiele telefoons en sieraden. Harssieraden maken van de bloemblaadjes of gedroogde bloemen van een bruidsboeket is een van de coolste ideeën die ik ben tegengekomen. Hoe heerlijk!

luchtreinigers

Talrijke studies hebben aangetoond dat kamerplanten de luchtvervuiling binnenshuis kunnen verminderen. Planten kunnen verschillende verontreinigingen afbreken, waaronder hexaan, formaldehyde en benzeen. Gerbera madeliefjes en bloemistenchrysanten zijn slechts twee voorbeelden van uitstekende bloeiende planten voor het minimaliseren van vervuiling binnenshuis. Planten zuiveren niet alleen de lucht, maar verhogen ook de luchtvochtigheid.

Goederen verfraaien

Van bloemen kunnen tal van schoonheidsproducten worden gemaakt, waaronder zepen, toners en lotions. Maak rozenwatertoner als je deze zomer veel rozen in je tuin hebt. Het helpt de poriën te verkleinen, zuivert de huid en ruikt heerlijk. Je kunt gedroogde bloemen zoals lavendel en kamille toevoegen aan zelfgemaakte zeep of badwater. Van calendula-bloemen kan een fantastische lotion worden gemaakt.

Partner planten

Sommige bloemen passen goed bij andere planten. Sommige bloemen trekken nuttige insecten aan of houden ongedierte uit de buurt van andere planten. Goudsbloemen hebben bijvoorbeeld de reputatie nematoden en insecten zoals tomatenhoornwormen en wittevlieg op afstand te houden. Ze kunnen dicht bij groenten worden geplant, met name tomaten, om dergelijke planten te beschermen. Het kan de bodemvruchtbaarheid verbeteren en fungeren als onkruidonderdrukker voor andere planten door specifieke bloemen en bodembedekkers te planten.

Kleding

Ik associeer het dragen van bloemen meestal met het dragen van een corsage of ander haarstuk, maar sommige mensen gaan verder. Een Chinese man maakte voor zijn vriendin een huwelijksaanzoek van echte rode rozen! Modeshows met outfits gemaakt van bloemen zijn wijdverbreid en kunnen zeer indrukwekkend zijn. Realistisch gezien zijn zowel katoen als linnen afkomstig van bloeiende planten.

drijft

Heb je ooit de Nieuwjaarsdag Tournament of Roses Parade gezien? Duizenden bloemen werden gebruikt om die prachtige praalwagens te maken. Er wordt geschat dat de typische praalwagen 100.000 bloemen gebruikt, en het duurt maanden om deze ingewikkelde praalwagens te plannen en te bouwen.

Pesticiden

Hoewel het er niet altijd natuurlijk uitziet, gaan bloemen en insecten goed samen. Bestrijdingsmiddelen worden gemaakt van specifieke planten. Eén soort chrysantenbloem wordt bijvoorbeeld gebruikt om pyrethrines te produceren, een krachtig bestrijdingsmiddel dat kakkerlakken, vliegen, kevers, muggen en luizen doodt. Een ander typisch insecticide is de citronella-plant, die je zeker hebt gezien in het gedeelte van de winkel dat gewijd is aan insectenspray.

Bloemen zijn ongelooflijk en divers, net als jij ! Geniet van al hun voordelen en geef wat stelen door aan vrienden terwijl je de kans hebt!