Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

5 eenvoudige stappen om een ​​kleurrijke bloementuin te planten

Je tuin zal altijd fascinerender lijken met bloeiende planten (en kan buren op hun spoor houden). Eenjarigen kunnen vrijwel onmiddellijk voor bloesem zorgen, terwijl vaste planten jaarlijks kunnen verbazen. Nadat je je planten hebt geplukt, zijn er een paar eenvoudige procedures om ervoor te zorgen dat je bloemen een gezonde start hebben in je tuin. U kunt beginnen met het planten van een bloementuin met zaden of transplantaten kopen bij het tuincentrum. Lees de tag die bij uw planten wordt geleverd of de aanwijzingen op uw zaadverpakkingen voordat u begint te graven, zodat u de behoeften van de planten kunt afstemmen op de ideale plek om ze te laten groeien. Om eventuele lacunes op te vullen, plant u andere eenjarige of vaste planten waar u al bloembedden hebt neergezet. Als alternatief kunt u altijd een vers bloembed planten met alle prachtige bloesems die u kiest.

Stap 1: Plant op de juiste plaats

Heeft de door jou gekozen vegetatie behoefte aan zon, schaduw of een combinatie? Begin met het plaatsen van je planten zodat ze het type licht krijgen dat ze het liefste hebben (planten die van de zon houden, moeten in de open lucht staan, terwijl planten die schaduw nodig hebben op een plek moeten worden geplaatst waar ze wat beschutting hebben). Volle zon wordt gedefinieerd als zes of meer uren direct zonlicht per dag, niet altijd constant. Een typische dag met halfschaduw omvat vier tot zes uur daglicht. Er zijn verschillende definities van schaduw van toepassing, afhankelijk van hoe donker de werkelijke schaduw is. Gevlekte schaduw geeft bijvoorbeeld veel meer licht dan zware schaduw.

Stap 2: De grond graven

De basis van een mooie bloementuin is een gezonde bodem. Over het algemeen is losse, goed gedraineerde en rijk aan organisch materiaal ideaal voor bloeiende planten. Bloemen vereisen niet veel graafwerk, maar u moet de grond voorbereiden zodat u compost kunt toevoegen om de structuur van de grond te verbeteren en voedingsstoffen toe te voegen.

Vermijd het werken met of graven op vochtige grond om verdichting te verminderen. Om wortels te ontwikkelen, hebben planten een bepaalde hoeveelheid ruimte tussen bodemdeeltjes nodig. Vorm er een bal van en gooi de aarde vervolgens op een rots of stoep of een ander hard oppervlak. Het is te vochtig om te planten als de grond bij elkaar blijft, maar het is tijd om te produceren als het uit elkaar valt.

Stap 3: Plant je nieuwe bloemen

In vergelijking met het planten van planten uit een kwekerij, zijn de procedures voor het starten van een bloementuin uit zaden iets anders. Raadpleeg de instructies op het seed-pakket om te bepalen hoe ver en hoe diep elke bron uit elkaar ligt. Normaal gesproken moet u tuinplanten in pot plaatsen met het bodemniveau dat overeenkomt met dat van de container, maar controleer het plantlabel om zeker te zijn. Irissen en pioenrozen zijn twee voorbeelden van bloeiende planten waarvan de wortelstokken en wortels het liefst zeer ondiep worden geplant. Trek voorzichtig een deel van of alle aarde weg van de bronnen voordat u de plant uit de pot haalt. Steek daarna de plant in het voorbereide gat. Vul het gat met aarde, stevig maar niet naar beneden duwend.

Stap 4: Diep water geven en mulch toevoegen

Week de grond rond je pas geplante bloemen grondig. Als je niet genoeg regen krijgt, geef je tuinbloemen water, want ze hebben meestal elke week 1 tot 2 inch vocht nodig om te gedijen. Om diepere plantenwortels te stimuleren, is het beter om minder vaak diep water te geven dan regelmatiger ondiep. De oorsprong van uw bloemenplanten kan gaan rotten als de grond drassig wordt gehouden. Voeg rond uw nieuwe planten een laag mulch toe, zoals geraspte schors, om verdamping te verminderen en de frequentie van water geven te verminderen.

Stap 5: Maak je bloemen dood en verzorg ze.

Als uw planten beginnen te bloeien, kunt u gerust bloemen snijden voor gebruik in boeketten. Om de plant te helpen meer van zijn energie op het gebladerte te concentreren en de winter te overleven, snijdt u de uitgebloeide bloemhoofdjes af. Wanneer je de bloesems van sommige bloemen verwijdert, zoals zinnia’s, dahlia’s en andere, bloeien ze opnieuw. Voor een schoner uiterlijk, trim of verwijder bruin gebladerte. Het verwijderen van oude bladeren is vooral gunstig voor daglelies.