Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

Hoe u de bloemplanten van uw tuin onderhoudt

Het kweken van bloemen vraagt ​​inspanning.

Mijn persoonlijke ervaring heeft me geleerd dat bloemplanten uitzonderlijke zorg nodig hebben om goed te gedijen. Sommige van deze planten kunnen snel verwelken en sterven bij barre weersomstandigheden, omdat ze zeer gevoelig zijn voor veranderingen in weersomstandigheden.

Als u bloemen wilt kweken en uitstekende resultaten wilt behalen, moet u meer doen dan alleen uw tuin water geven en onkruid wieden. Overweeg extra taken uit te voeren, zoals deadheading, trimmen en plaag- en ziektebeheer.

Ik zal in dit artikel doornemen hoe je goed voor bloeiende planten in je tuin, vazen ​​of containers zorgt. Lees verder om cruciale procedures te leren die u met uw planten moet gebruiken.

  1. Geef je bloemen consequent water

Het zou helpen als je je bloemen tijdens de hitte minstens één keer per dag water geeft. Gedurende deze tijd verliezen planten veel water en als ze niet voldoende worden bewaterd, kunnen ze verwelken of een groeiachterstand ervaren. Je kunt je bloemen in de andere seizoenen twee keer per week water geven, omdat ze over het algemeen koud en regenachtig zijn.

U moet rekening houden met de soorten bloemen en met hun waterbehoefte wanneer u beslist hoeveel water u in uw tuin wilt gebruiken. Verdere overwegingen zijn de grondsoort in uw tuin en de regenval in uw regio.

  1. Gebruik de juiste meststoffen

Na verloop van tijd worden tuingronden minder vruchtbaar, waardoor planten onvoldoende voedingsstoffen krijgen. Breng de juiste meststoffen aan op uw bloemen zodra u aanwijzingen ziet voor een lage bodemvruchtbaarheid in uw tuin.

In water oplosbare of vloeibare meststoffen werken het beste voor bloemen. Onjuist gebruik van sommige meststoffen kan ervoor zorgen dat planten schroeien. Te veel gebruiken of op het verkeerde moment toepassen bijvoorbeeld. Om dit probleem te voorkomen, moet u de meststof gebruiken volgens de instructies van de fabrikant.

  1. Weg met onkruid in je bloementuin

Onkruid kan plagen en ziekten bevatten en concurreren met waardevolle planten om hulpbronnen. Als u de beste resultaten uit uw bloemen wilt halen, moet u al het onkruid in uw tuin verwijderen.

Door eenvoudig onkruid te ontwortelen, kunt u ze onder controle houden als u bloemen in potten, vazen ​​of een klein gebied plant. Voor een grotere tuin zijn een schoffel en een pluk nodig en wieden kan eenmaal per week worden gedaan.

  1. Bedek bloemen in Mulch

Mulchen is het bedekken van de grond met synthetische of natuurlijke materialen. Het wordt geadviseerd in gebieden met beperkte watervoorraden om de aarde te helpen vocht vast te houden. Andere voordelen van deze tuintechniek zijn onder meer onkruidbestrijding en bodemtemperatuurregeling.

  1. Zorg voor voldoende zonlicht voor uw planten

U moet ervoor zorgen dat uw bloemen voldoende zonlicht krijgen, omdat dit de primaire energiebron van de planten is. Terwijl sommige bloemen, zoals die binnenshuis, een paar uur per dag nodig hebben, hebben andere veel uren nodig. U moet zich bewust zijn van hun verlichtingsbehoeften om uw planten van voldoende licht te voorzien.

  1. Elimineer en beheer ongedierte

Het is van cruciaal belang om ongedierte uit je tuin te houden, omdat ze bloeiende planten snel kunnen beschadigen. U kunt sommige ongedierte afschrikken door uw tuin vrij te houden van onkruid en afval. Door barrières en vallen op te werpen, kunt u andere problemen buiten de deur houden. Het zou het beste zijn als u op uw hoede bent voor verschillende plagen, zoals insecten, mijten, bladluizen, wittevlieg en muggen.

  1. Ziektepreventie en -beheer

Ziekten kunnen zeer destructief zijn voor bloemen, net als ongedierte. Schimmels, bacteriën en virussen zijn de belangrijkste boosdoeners bij de meeste plantenziekten. Het zou het beste zijn als u zich bewust was van anthracnose, bacteriële bladvlek, ovulinia-bloembladziekte en witte roest, naast andere ziekten.

  1. Houd dieren van je bloemplanten

Sommige dieren, zoals herbivoren, kunnen bloementuinen slopen door op het gebladerte te grazen. Ook andere dieren, zoals honden en katten, kunnen tuinplanten schaden.

Het installeren van een barrière is de beste manier om dieren uit uw tuin te houden. U kunt een obstakel zoals een draadomheining gebruiken, die het grootste niveau van veiligheid biedt terwijl het zicht op de tuin behouden blijft.

  1. Geef je planten een snuifje en trim

Knijpen is de praktijk van het verwijderen van stengeluiteinden om de laterale ontwikkeling en een goede vorm bij de plantverzorging te bevorderen. Uw planten moeten worden teruggeknepen om vertakking en de ontwikkeling van nieuwe bloemen te stimuleren.

Snoeien daarentegen omvat het verwijderen van overtollige takken om de groei van een plant te beperken. Om uniforme hoogtes en compacte vormen te krijgen, kunt u takken die onregelmatig groeien op sommige van uw planten terugsnoeien.

  1. Verdun en verwijder overtollige planten

Uitdunnen is het wegwerken van extra planten zodat de overlevende zich kunnen ontwikkelen. U kunt dit doen als uw tuin niet genoeg ruimte heeft voor alle bloemen.