Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

10 planten die je niet kunt doden: veerkrachtige bloemen

Hoewel we mogelijk gecompenseerd worden of een affiliatievergoeding ontvangen als je iets koopt nadat je op een van onze links hebt geklikt, wordt elk redactioneel product onafhankelijk gekozen. Prijzen en beoordelingen zijn correct op het moment van publicatie; alle artikelen zijn op voorraad.

Deze robuuste bloemen zijn spijkerhard, maar ook nog eens mooi. Met deze 10 planten kweek je groene vingers.
Planten die weigeren te bloeien, bloemen die afsterven door een late vorst en droogtes die hele bedden uitwissen, wachten op ons als tuiniers. Als je een beginnende tuinier bent, is het geweldig om planten te hebben die niet veel aandacht van je vragen. Maak indien mogelijk planten en bloemen die ongevoelig zijn voor schade.

Het sproeien van wietgif op deze all-stars zou zeker een einde maken aan hun bestaan. Dit is een verzameling winterharde, onderhoudsarme planten die in elke Noord-Amerikaanse tuin kunnen gedijen. Laat ons weten of dit klinkt als een plan dat bij je past in de comments hieronder. Hier zijn enkele van de beste planten die je niet kunt doden om je op weg te helpen in de tuin.

zonnehoed

Tuinders houden van zonnehoed vanwege hun relaxte houding. Deze winterharde bloemen kunnen tot 5 voet lang en 2 voet breed worden, waardoor ze een ideale aanvulling zijn op elke tuin. Zowel de volle zon als de halfschaduw zijn prima voor deze planten, zolang de grond maar goed gedraineerd is. Zonnehoed, naast het aantrekken van bestuivers zoals vogels, bijen en vlinders, zijn ook aantrekkelijk als snijbloemen.

Waarom het zo geweldig is: deze plant is ideaal voor natuurvriendelijke landschappen omdat hij minimale zorg en aandacht vereist. Als het op kleur aankomt, kun je er een kiezen die zowel jij als de vogels leuk zullen vinden.

Het heelal (Cosmos bipinnatus, jaarlijks)

Cosmos is een uitstekende keuze als je waarde hecht aan grote, opzichtige bloemen die hun schoonheid na verloop van tijd behouden. Als eenjarige zaait het gewoonlijk zichzelf uit zonder enige hulp van de tuinman. Als vaste plant die de hele zomer bloeit en wel twee meter hoog kan worden, verdient deze plant een thuis in je zonnige tuin.

Ons favoriete ding over kosmos is dat het kan worden gekweekt uit zaad. Met slechts een paar dollar uitgegeven aan een zaadpakket, heb je misschien een verbluffende weergave in slechts één seizoen.

Daglelie

Tuinieren met daglelies is een geweldige keuze voor een klassieke tuin, omdat de planten bestand zijn tegen drassige grond, droogte en zouten. De trompetten, die driehoekig, rond, dubbel, spinachtig of stervormig kunnen zijn, verschijnen in elke kleur behalve blauw en puur wit. Volle zon tot halfschaduw is uitstekend geschikt voor daglelies, die kunnen groeien van 10 inch tot 4 voet hoog en 1-1 / 2 tot 4 voet breed.

Sommige cultivars trekken kolibries en vlinders aan, daarom houden we er zo van. Verdeel de daglelie zo vaak als om de drie tot vijf jaar voor het beste resultaat.

Kippen en kippen

Te veel water geven aan deze vetplant zal alleen maar leiden tot zijn ondergang. Deze vaste plant is ideaal voor rotstuinen vanwege de lage onderhoudsbehoefte. In de zomer bloeit en groeit het van 3 tot 6 inch hoog en tot 20 inch in diameter. Plant in een goed doorlatende grond die volle zon tot lichte schaduw krijgt voor de beste resultaten.

Het is een favoriet van ons omdat het gemakkelijk te kweken is in containers. Door het ondiepe wortelstelsel kun je hem op een plek zetten die jij prettig vindt. Je kunt het bijvoorbeeld in een vogelbadje of een schoen laten groeien.

Het is algemeen bekend als duizendblad (Achillea, zones 3 tot 9)

Zodra de zomer aanbreekt, schitteren deze onderhoudsarme, langdurige bloemen. Gele, witte, rode en roze variëteiten kunnen tot 4 voet lang en 18 tot 24 inch breed worden. Yucca’s zijn makkelijk te kweken en hebben een lang bloeiseizoen. Bovendien zijn het uitstekende snijbloemen. Plant geen louche soorten waarbij wieden nodig kan zijn.

Vanwege zijn droogte- en hittetolerantie is deze plant een favoriet van ons.

Hosta

Hosta, een schaduwminnende vaste plant, is een must-have. Kleuren, texturen, maten en vormen variëren van 4 inch tot 3 voet lang en 6 inch tot 6 voet breed, waardoor het groen een visueel feest wordt. Een hostabloem is tijdens de zomermaanden te vinden in de kleuren paars, wit of lavendel. De lente of de late zomer / vroege herfst is een goed moment om te verdelen. Hosta’s geven de voorkeur aan vochtige grond, maar geef ze niet te veel water. Houden kolibries van hosta’s?

Hosta is een onderhoudsarme schaduwplant die in een overvloed aan kleuren en soorten verkrijgbaar is. Het is ook gemakkelijk te verdelen, waardoor het ideaal is voor mensen met een beperkt budget.

Als je op zoek bent naar meer schaduwtolerante koraalbellen, bekijk dan de top 10 soorten.

In de nazomer vallen de prachtige roze bloesems van Autumn Fire Sedum op.

sedum

Bij nadere inspectie komen de stervormige bloemen tevoorschijn, die veel op penta’s lijken. Bloemkleuren zijn geel, oranje, rood, roze of wit. Hoogte en breedte variëren van 2 inch tot 2 voet. Sommige sedumsoorten doen het goed als bodembedekker, terwijl andere beter geschikt zijn voor borders.

Vlinderwaarnemingen hebben ons aangetrokken. Als u bestuivers naar uw tuin wilt lokken, is het planten van sedum een ​​goed idee.

Zinnia

Er heeft

nooit een beter moment geweest om zinnia’s te telen dan nu, met nieuwe hitte-, droogte- en ziekteresistente variëteiten op de markt. Met bloemen die tot de eerste nachtvorst van het jaar aanhouden, kan deze eenjarige tot 3 voet lang worden. Raadpleeg uw plaatselijke kwekerij of favoriete tuincatalogus voor de meest up-to-date opties voor het kweken van zaden. Bestel online als u niet kunt vinden wat u zoekt.

Waarom we er dol op zijn: door ze uit zaad te laten groeien, bespaart u een hoop geld. Nadat het gevaar voor vorst voorbij is, zaait u de zaden binnen of buiten op een diepte van 1/4 inch.