Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

9 luchtzuiverende kamerplanten

Lees meer over verschillende veelvoorkomende kamerplanten die ook kunnen helpen de lucht in uw huis te reinigen door verontreinigingen te verwijderen.

Door dingen te veranderen, zoals de vloerbedekking in een kamer of het schilderen van de muren, kunnen er chemicaliën vrijkomen die de lucht binnenin vervuilen. Het is maar goed dat sommige van je kamerplanten ook dienst kunnen doen als effectieve luchtreinigers. Volgens milieudeskundige Dr. Bill Wolverton is de beste manier om de lucht in de ruimtes die je het meest gebruikt te reinigen, die kamers te vullen met zoveel luchtzuiverende planten als je redelijkerwijs kunt verzorgen.

Dat betekent dat je voor elke 100 vierkante voet ruimte minstens twee planten nodig hebt (in potten van 10 tot 12 inch); als je bezig bent met ingrijpende renovaties, moet je streven naar meer planten. Een advies: pas op dat u niet te veel water geeft, want te veel vocht in de grond kan schimmelvorming in de hand werken. Hier volgen enkele slimme keuzes die u bij uw buurtkwekerij kunt kopen: Pak een exemplaar van Wolvertons boek “Plants: Why You Can’t Live Without Them” voor meer informatie (Roli Books).

Ivy uit Engeland

Deze winterharde klimplant doet het bijzonder goed in krappe ruimtes. Bovendien functioneert het effectief in ruimtes die weinig natuurlijk licht ontvangen en weinig ramen hebben.

Formaldehyde is volgens Wolverton de meest voorkomende verontreiniging binnenshuis en wordt aangetroffen in harsen voor houten vloerplaten en synthetische tapijtkleuren. Het dichte gebladerte van deze plant is uitstekend in het verzamelen van formaldehyde, en dit is hoe het helpt.

Lelie van de Vrede

De vredeslelie is een van de weinige luchtreinigers die bloemen produceert. Hoewel het het goed doet bij weinig licht en slechts één keer per week water hoeft te krijgen, is het giftig voor dieren.

De benzeen-veroorzakende vluchtige organische stof (VOS) die aanwezig is in verven, meubelwas en poetsmiddelen wordt door deze plant, die het hele jaar door continu bloeit, uit de lucht verwijderd. Bovendien kan het aceton absorberen, een bijproduct van elektronische apparaten, lijmen en sommige reinigingsmiddelen.

Lady Palm

De damespalm is een makkelijk te kweken plant die zich als een boom gedraagt ​​en het even kan duren voordat hij omhoog begint te schieten. Maar als dat eenmaal het geval is, geven de bladeren met patroon, die eruitzien als waaiers, allure aan elke locatie.

Hoe het kan helpen: Deze plant is niet alleen een lust voor het oog, maar bestrijdt ook ammoniak, dat schadelijk is voor de luchtwegen en een belangrijk bestanddeel van veel schoonmaakproducten, textielkleurstoffen en kleurstoffen.

Boston varen

De Boston-varen, die voor het eerst onder wijdverbreide aandacht werd gebracht tijdens het Victoriaanse tijdperk, onderscheidt zich door zijn gevederde bladeren en zijn gekrulde bladeren, waardoor het een uitstekende keuze is om binnen in hangende manden te groeien. Hoewel het algemeen wordt beschouwd als een van de meest effectieve methoden voor luchtzuivering, kan het een uitdaging zijn om het te onderhouden omdat het een constante toevoer van vocht en vochtigheid vereist.

Het verwijderen van formaldehyde, dat aanwezig kan zijn in sommige lijmen en in geperste houten voorwerpen zoals kasten, multiplex panelen en meubels, is een van de belangrijkste voordelen van deze varen. Het werkt in dit opzicht zeer effectief. (Een aantal studies hebben aangetoond dat het ook giftige metalen uit de grond kan verwijderen, waaronder kwik en arseen.)

Slangenplant

Deze plant, die puntige bladeren heeft en goed groeit bij weinig licht, wordt ook wel moeder-in-tong genoemd. wet’s Het neemt overdag koolstofdioxide op en geeft ‘s nachts zuurstof af (een omkering van het proces dat de meeste planten ondergaan). Zet een paar potplanten in je slaapkamer om het zuurstofgehalte daar een beetje te verhogen terwijl je slaapt.

Naast het helpen bij het verminderen van kooldioxide, is de slangenplant ook effectief in het verwijderen van formaldehyde en benzeen uit de lucht.

Gouden Pothos

Deze snelgroeiende wijnstok staat bekend om zijn aanpassingsvermogen en heeft daar een reputatie voor. Je kunt hem trainen om in een latwerk te klimmen, hem in een hangende mand planten of hem oppotten met alles wat hem ondersteunt terwijl hij groeit. De marmering en gouden strepen op de donkergroene bladeren van deze plant maken het een aantrekkelijk sieraad voor thuis of op kantoor.

Naast het neutraliseren van formaldehyde, is golden pothos effectief tegen koolmonoxide en benzeen, zoals het geval is bij veel andere soorten wijnstokken. Overweeg om er een te installeren in de bijkeuken of deuropening van uw huis, omdat dit het gebied is waar formaldehyderijke uitlaatgassen van auto’s het meest waarschijnlijk vanuit de garage het huis binnenkomen.

Was Begonia

Deze halfhoutachtige vetplant kan, wanneer hij wordt gekweekt op een locatie die veel zonlicht krijgt, tijdens de zomermaanden aantrekkelijke bloemtrossen produceren die roze, rood of wit kunnen zijn.

Volgens een onderzoek dat vorig jaar door de Universiteit van Georgia is uitgevoerd, is de wasfabriek zeer effectief in het uitfilteren van benzeen en andere chemicaliën die worden gevormd door tolueen, een oplosmiddel dat in bepaalde wassoorten kan worden aangetroffen.

s en lijmen.

Dracaena met rode randen

Deze struik heeft een matig langzame groeisnelheid, maar hij kan een hoogte bereiken van maximaal 15 voet. Desondanks behoudt het een relatief compacte vorm en haalt het het meeste uit het beschikbare vloeroppervlak. Het onderhouden van een in een ruimte met hoge plafonds, enige blootstelling aan zonlicht en slechts zelden blootstelling aan water zal de grootst mogelijke resultaten opleveren. De onverwachte kleuraccenten worden geleverd door de bladeren, die karmozijnrood zijn omzoomd.

Deze fabriek zal de gassen opvangen die worden uitgestoten door xyleen, trichloorethyleen en formaldehyde, die kunnen worden ingebracht door lakken, vernissen en sealers. De voordelen zijn onder meer:

Spinnenplant

Omdat het zich zo snel voortplant en lange, met gras begroeide bladeren produceert, naast bungelende stengels die uiteindelijk plantjes ontkiemen, is de spinplant een fantastische optie voor beginnende tuiniers. Het dankt zijn naam aan de spinnen en andere spinachtige wezens die erop lijken.

Plaats een spinplant op een voetstuk of in een hangende mand in de buurt van een zonovergoten raam om de vruchten te plukken van verminderde niveaus van formaldehyde- en benzeenmoleculen in de lucht. Dit kan worden bereikt door de plant zo te plaatsen dat deze naar het raam is gericht.