Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

Lijst met de top 10 traditionele bloemen

Je wilt wat ouderwetse bloemen, zoals die je oma vroeger kweekte, nietwaar? Geef deze mooie klassiekers nog een kans!

Deze stralend mooie bloemen hebben de tand des tijds doorstaan. Het zou geen verrassing moeten zijn dat we ze op onze lijst met essentiële klassieke bloemen hebben gezet.

Vingerhoedskruid

Vingerhoedskruid is een soort plant die zowel een tweejarige als een kortlevende vaste plant kan zijn. In de meeste gevallen geeft hij pas bloemen in het jaar dat volgt op het jaar waarin hij is geplant. Als u de uitgebloeide bloemspitsen op hun oorspronkelijke plaats laat staan, wordt u elk voorjaar beloond met een verse oogst vingerhoedskruid. De schitterend gekleurde collectie Excelsior-hybriden is een uitstekende keuze om te snijden.

Dit is de Bachelor’s Button.

Deze charmante bloem, ook wel korenbloem genoemd, behoudt zijn kleur na het snijden en is lang houdbaar. De vrijgezellenknopplant is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder blauw, roze, rood, wit en paars. Het is het meest succesvol als het in de volle zon wordt gekweekt. Ook al is het een jaarlijkse plant, het heeft een grote kans om zichzelf met succes te zaaien, dus je zou elke zomer ruimte moeten hebben voor vrijwilligers.

klokjesbloem

Deze delicate plant, die als eenjarige, vaste plant of tweejarige kan worden gekweekt, gedijt goed in grond die constant vochtig is en overal kan verdragen, van volle zon tot halfschaduw. Laat in de lente en gedurende het vroege deel van de zomer, vertoont het bloemen die op bellen lijken en in kleur variëren van blauw tot paars tot wit. Sommige variëteiten, zoals de Servische klokjesbloem, hebben bloemen die voor een langere periode aanhouden en gebladerte dat groenblijvend blijft in de zones 8 en 9.

Bloedend hart

Deze plant is volledig bedekt met prachtige bloemenhangers in verschillende tinten rozeroze en roomwit als hij bloeit in het late voorjaar. De bloesems gaan lang mee. Omdat het bloedende hart midden in de zomer inactief is, is het het beste om het achter in een border te planten, waar later bloeiende bloemen het stervende gebladerte dat het produceert kunnen verbergen.

Akelei

Columbine is een van de gemakkelijkst te kweken wilde bloemen en heeft bloemen met een unieke vorm die kolibries onweerstaanbaar vinden. De planten kunnen een hoogte bereiken van maximaal drie voet en hebben bloemen die bloeien in verschillende kleuren, waaronder rood, geel, blauw, paars en wit.

Dianthus

De dianthus staat bekend om zijn gegolfde bloembladen, een aangename geur en een royale bloeiperiode tijdens de lente- en zomermaanden. Het is een van de oudste bloemen die ter wereld is gekweekt. De hoogte van dianthus kan variëren van 4 inch tot 36 inch en gedijt goed in direct zonlicht.

Primrose d’Angleterre

Tijdens de lente zijn compacte, heldergroene planten die een maximale hoogte van ongeveer 20 cm bereiken, bedekt met dichte clusters van kleurrijke bloesems die vaak geurig zijn. Hoewel deze primula het beste gedijt in gevlekte schaduw, kan hij in de volle zon overleven zolang de grond in zijn omgeving vochtig wordt gehouden.

Stokroos

Deze aloude favorieten ontvouwen weelderig gekleurde enkele of dubbele bloemen op slungelige stelen die tot een hoogte van 8 voet kunnen groeien. Stokroos is een tweejarige plant, wat betekent dat hij in het eerste jaar bladeren aan relatief korte stelen maakt, maar pas in het jaar daarna bloeit. Zorg ervoor dat uw plannen hiermee rekening houden.

Pioen

Pioenhybriden zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren, waardoor tuinders een brede selectie hebben waaruit ze kunnen kiezen. In de herfst verdort de kruidachtige pioen en sterft terug naar de grond, om vervolgens in het voorjaar weer in bloei te komen. Het is het beste om hem te ondersteunen met stokken of ringen om te voorkomen dat hij omvalt onder het gewicht van zijn mooie en verleidelijk geurende bloemen.

Zoete Erwt

Deze geurige bloem is eenvoudig te kweken en zorgt gedurende het hele groeiseizoen voor een constante aanvoer van bloemen. Net als eetbare erwten gedijen zoete erwten goed in het mildere klimaat van de lente en de vroege zomer, en hun aantal begint af te nemen naarmate de temperatuur in augustus stijgt. Een select aantal cultivars, zoals de Royal en Old Spice mixen, zijn bestand tegen uitzonderlijk hoge temperaturen.