Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

Luchtplanten: hoe u ze kunt kweken en verzorgen?


Ze hebben geen aarde nodig, maar ze kunnen niet overleven op zuivere lucht zoals deze vreemde planten. U moet zich bewust zijn van het volgende om ze gezond te houden.

Terraria en kamerplanten

Het zijn meer huisdieren dan planten, maar dat neemt niet weg dat luchtplanten prachtig zijn. Onweerstaanbaar, welke vorm het ook aanneemt: harig, stekelig of hangend. Luchtplanten zijn meestal klein, gemakkelijk te kweken en hebben geen grond nodig. In overeenstemming met de naam gebruiken luchtplanten schubben op hun bladeren om voedingsstoffen en water uit de lucht op te nemen. Ze zijn populair omdat ze gemakkelijk te verzorgen zijn en niet veel licht nodig hebben om als kamerplant te gedijen.

Lucht Phytes

Wat zijn luchtplanten precies?


Luchtplanten zijn echter inheems in Amerika en strekken zich uit van het zuiden van de Verenigde Staten tot Argentinië. Zoek regen en vogelpoep door het met hun wortels op te zuigen en in het wild aan de boomschors te hangen. Tillandsia’s, een andere naam voor luchtplanten, lopen in de duizenden.

Er vormt zich een rozet van riemachtige bladeren, met verse groei die uit de kern van de plant komt. De bloemen, die een paar dagen tot een paar maanden kunnen duren, kunnen rood, roze of paars zijn en kunnen zilver, groen, stekelig of pluizig zijn. Er is een grote verscheidenheid aan luchtplanten, variërend in hoogte van 2 “tot 12”.

Het is moeilijk om onderscheid te maken tussen verschillende soorten luchtplanten, en zelfs binnen een soort kan het uiterlijk van twee planten sterk variëren, afhankelijk van het klimaat. Dezelfde luchtplantensoort die in Californië en Florida wordt gekweekt, ziet er heel anders uit.

Tillandsia spp. is de geslachtsnaam.
Air Plants” is de algemene naam.

Een tuin maken met luchtplanten
Vermijd ze in de grond te planten. Ooit. Epifyten, of planten die op andere planten groeien in plaats van op de grond, vind je hier.

Je kunt ze op ongebruikelijke plaatsen zetten omdat ze geen aarde nodig hebben om te groeien. Gebruik een doorschijnende vislijn, bevestig er een aan drijfhout of een ondiepe kom gevuld met stenen of zand, of plaats er een in een kleine container met een magneet en plaats deze op de koelkast.

Houd ze uit een terrarium dat volledig afgesloten is. Het is waar dat ze schattig zijn, en Instagram staat vol met foto’s van luchtplanten in terraria, maar luchtplanten hebben een constante toevoer van frisse lucht nodig. Ze zullen ontbinden of geïnfecteerd raken als ze in een gesloten container worden bewaard.

Houd je luchtplanten in de gaten

Een luchtplant moet worden bewaterd.
Omdat luchtplanten de reputatie hebben gemakkelijk te verzorgen, kunt u dit doen als u zich aan hun voorschriften houdt. Om te beginnen kunnen luchtplanten niet alleen op lucht overleven. Ze hebben veel water nodig. Is de tweede regel niet ook hetzelfde? Ze verdrinken als je ze te veel water geeft.

Het lijdt geen twijfel dat het moeilijk te begrijpen is. Hier is echter de inside scoop over hoe je luchtplanten op de juiste manier water kunt geven: maak hun lippen niet nat. Drijf ze in een plas water. De verzorging van een luchtplant vind je hier.

Luchtplanten moeten eenmaal per week enkele uren in water worden ondergedompeld.

In plaats daarvan kan regenwater of flessenwater worden gebruikt. Onthard water heeft een hoge concentratie aan zouten die de luchtplanten kunnen schaden, terwijl mineraalrijk kraanwater de trichomen van de bladeren kan verstoppen en voorkomen dat ze voedingsstoffen opnemen.

Zorg ervoor dat de luchtplanten helemaal droog zijn voordat je verder gaat. Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Schud het overtollige water eraf en laat ze een paar uur aan de lucht drogen op een zonnige plek.

Gebruik voor luchtplanten, bromelia’s en epifyten een in water oplosbare meststof voor dit soort planten. De stikstof in deze speciale meststoffen is in een vorm die de bodem gemakkelijk kan opnemen.

Temperaturen tussen 50 en 90 graden Fahrenheit zijn ideaal voor luchtplanten.

Temperatuurschommelingen zijn voor hen geen probleem. Als je de temperatuur tien graden lager zet dan de gemiddelde nachttemperatuur in hun natuurlijke habitat, zullen ze gedijen.

Bij blootstelling aan kou zullen ze sterven. Omdat ze uit de tropen komen, zullen ze de winter binnen moeten doorbrengen. Zorg dat ze elke dag minstens vier of zes uur helder, gefilterd licht hebben. Een ruimte met veel ramen zal hen erg aanspreken.

Luchtplanten kunnen bloemen produceren, maar dat doen ze maar één keer in hun leven en sterven dan uit.

Oogst pups, de baby-luchtplanten, om meer luchtplanten te krijgen. Wanneer een luchtplant op het punt staat te bloeien, begint hij met het reproductieproces door pups van de basis los te laten.

Wanneer de pup ongeveer een derde tot de helft zo groot is als de moederplant, is het tijd om hem te verwijderen.

Bacteriën en schimmels
Insecten die zich voeden met luchtplanten kunnen wolluizen en schaalinsecten zijn. Als uw plant besmet raakt, gebruik dan een bestrijdingsmiddel dat veilig is voor Tillandsia.

Luchtplanten hebben er een hekel aan als het te nat is. Houd er rekening mee dat de sleutel tot een goede bewatering van uw luchtplant is om ervoor te zorgen dat hij er voldoende van krijgt. Het binnenste van een plant gaat verloren als hij te veel vocht krijgt.

Wanneer luchtplanten te nat zijn, kunnen bladrot en schimmelinfecties optreden.

Soorten om te overwegen

Bulbosa heeft een bolvormige basis met bladeren die op tentakels lijken, waardoor het lijkt op een watermonster. ‘Guatemala’ en ‘Belize’ zijn bijvoorbeeld twee varianten.

Het staat ook bekend als een “luchtplant” vanwege zijn stekelige bladeren, die zilverkleurig beginnen en uitgroeien tot een donkerdere tint groen. Op deze plant, die inheems is in Mexico en Costa Rica, zijn gele of witte bloemen te vinden. ‘Guatemala’, ‘Mexicaans’ en ‘Rubra’ zijn enkele van de meest voorkomende variaties.

Brazilianen, Paraguayaanse en Argentijnen noemen het ‘Aeranthos’. Een roze bloesem die verandert in een dieppaarse bloem is te vinden op dit stekelige plantje. Grey Ghost, Bronze, Black en Purple zijn respectievelijk genoemd naar de kleur van de bladeren.

Kamerplanten te koop: Luchtplanten

De exotische schoonheid van gemakkelijk te verzorgen luchtplanten kan nu worden onthuld.

Luchtplanten zoals ‘Streptophylla’, ook wel Shirley Temple genoemd vanwege de gekrulde bladeren, geven de voorkeur aan omgevingen die minder vochtig zijn.

De stekelige ‘Latifolia’-luchtplant, een van de hoogste ter wereld, kan een hoogte van 18 inch bereiken. Aan de bovenkant van de plant is een overvloed aan rode bloemen te zien.

Iedereen houdt van de ‘Xerographica’, beter bekend als Xeros. Tijdens hun groei kronkelen en draaien de zilveren bladeren van deze Mexicaanse inboorlingen om elkaar heen.

Tuintips en ideeën

Een raam op het oosten, zuiden of westen is ideaal voor het weergeven van luchtplanten binnenshuis.

Een luchtplant gedijt goed in een badkamer omdat hij genoeg licht krijgt en kan genieten van de vochtigheid die wordt gecreëerd door dagelijkse douches.

Plaats buiten luchtplanten in een afgesloten afgeschermde veranda, lanai of zwembad om ze te voorzien van het gefilterde zonlicht dat ze nodig hebben om te gedijen.