Het gras is misschien groener aan de overkant, maar het moet nog gemaaid worden.

Winterharde planten om u op weg te helpen

Test deze winterharde planten in je eigen tuin.


Als al het andere faalt, vertrouw dan op het beproefde. Waar ik het over heb, is een gemakkelijk te onderhouden, foutloos alternatief voor uw tuin. Dit is een plek waar ik ben geweest. Ik ben er trouwens al. Ik ben net uit mijn 20 jaar oude huis verhuisd en heb een leeg canvas in mijn tuin dat klaar is om gevuld te worden. Hoe diverser mijn collectie groeit, hoe enthousiaster ik ben om nieuwe en ongewone soorten uit te proberen waar ik in het verleden geen ruimte voor had. Ik ben op zoek naar winterharde planten.

Ik weet zeker dat ik hierin niet de enige ben. Het komt regelmatig voor dat mensen die mij goed kennen mijn advies inwinnen over winterharde planten. Zorg ervoor dat u mijn beste opties bekijkt en volg mijn aanbevelingen. De sterkste planten van Amerika vind je in je tuin als je er een paar in je plannen opneemt!

Wat je al weet, is een goed startpunt.

Het is duidelijk dat de gezondste en meest winterharde planten het meest geschikt zijn voor uw kweekomgeving. Met de minste inspanning kunt u het meeste uit uw tuin halen door planten af ​​te stemmen op uw klimaat, bodem, zonlicht en vochtgehalte.

Een mooie plek om te beginnen is met inheemse planten. Inheemse vogels en vlinders vertrouwen erop als voedselbron en ze zijn al bekend met uw gebied. Houd er echter rekening mee dat, aangezien onze omgeving door de jaren heen is veranderd, veel inheemse planten hierdoor onder druk zijn komen te staan. De luchtvervuiling is toegenomen, terwijl de bouw schade heeft toegebracht aan het land. Drainage, bodemvocht en temperatuur zijn allemaal veranderd door verharde oppervlakken en structuren. Zorg ervoor dat de planten die u kiest voor uw tuin zich kunnen aanpassen aan de huidige omstandigheden.

Als een plant net begint te groeien, heeft hij liefdevolle zorg nodig. Als de regenval schaars is, profiteren zelfs droogtebestendige planten van extra irrigatie. Dit is vooral het geval wanneer de planten zich nog in een vroeg ontwikkelingsstadium bevinden. Na de start kunnen deze robuuste planten op eigen kracht moeilijke groeiomstandigheden overleven.

Het hebben van een grote aanhang kan een aantal voordelen bieden.

Ook al zijn veel van deze planten bekend, laat hun populariteit je er niet van weerhouden ze te gebruiken. Onder de vele planten die gewoonlijk in Amerikaanse tuinen worden aangetroffen, zijn hosta’s, daglelie, crabapple en spirea. Je kunt ook een aantal nieuwe soorten vinden met vreemde vormen en kleuren om je tuin iets extra’s te geven.

Voor een uitbarsting van kleur in de lente- en zomermaanden hoeft u niet verder te zoeken dan de winterharde eenjarigen. Hoewel we allemaal onze favoriete bloemen hebben, raad ik zinnia’s altijd aan voor zowel nieuwe als ervaren tuiniers. In vergelijking met oudere cultivars zijn nieuwere cultivars zoals Zahara, Profusion en Classic meer ziekteresistent.

Begonia’s zoals Dragon Wing of Big & Whopper kunnen zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. Als alternatief kunnen ook SunPatiens of zonnebloemen worden gebruikt. Suntastic Yellow With Black Center is een van mijn favoriete recente zonnebloemsoorten. Het was een winnaar van de All-American Selections en het is een prachtige toevoeging aan de tuin.

Bent u op zoek naar planten met mooi blad? Er zijn verschillende soorten bonte yucca om uit te kiezen, dus u kunt kleur aan uw tuin toevoegen en tegelijkertijd kolibries verticaal interesseren.

Cactussen afkomstig uit 48 van de 50 staten zijn een geweldige optie voor een geheel nieuw type gebladerte. Afgezien daarvan zijn ze winterhard in warme en droge omstandigheden en hebben ze een kenmerkende textuur.

Varens gedijen in schaduwrijke gebieden. Kies uit de vele mogelijkheden inheemse soorten die in uw regio gedijen. De vaste plant van het jaar 2004 was de Japanse geverfde varen, een goede keuze voor alle doeleinden. Het is duurzaam en onderhoudsarm, en de textuur en kleur zijn aantrekkelijk.

Boom- en struikselectie

Er zijn nieuwe struikvariaties beschikbaar als u er naar op zoek bent. Veel van de nieuwere soorten zijn levendiger gekleurd, terwijl andere compacter van formaat zijn, waardoor ze nuttiger zijn in verschillende landschapsomgevingen. Een goed voorbeeld is de ninebark-boom, die van nature in de Verenigde Staten groeit. Cultivars zoals de Diablo, Little Devil en Amber Jubilee maken deze hitte- en droogtebestendige struik wenselijker dan ooit.

Juniper is een andere struik die een moderne make-over heeft gekregen. Het is al lang een favoriet vanwege zijn vermogen om zowel hitte als droogte te weerstaan. Zelfs als je in het verleden nog nooit veel over jeneverbes hebt nagedacht, wil je misschien een paar van de nieuwste cultivars proberen. Er is Gold Coast, Icee Blue en Blueberry Delight. De laatste twee worden gewaardeerd om hun donkergroene bladeren met een zilverblauwe tint, evenals hun overvloed aan bosbessen.

De nieuwe pluimhortensia’s vegen het landschap, en ze zijn het vermelden waard. Naast de Little Lime, die limoengroene bloemen heeft, is er de Vanilla Strawberry, die witte bloemen heeft die roze tot aardbeirood verkleuren. De meest flexibele van de hortensia’s, deze

De schoonheden kunnen groeien in direct zonlicht of halfschaduw.

Nee, bomen waren niet in mijn gedachten. Denk aan de franjeboom, een kleine plant die kan gedijen in een breed scala van grondsoorten en zelfs enige vervuiling verdraagt ​​zonder nadelige gevolgen. In het voorjaar barst het van de witte bloemen, gevolgd door blauwe vruchten waar vogels dol op zijn.

De serviceberry (Amelanchier), een favoriet van vier seizoenen, de bladverliezende naaldboom moerascipres, de ginkgo-boom en de Kentucky-koffieboom behoren tot de bomen die ik aanbeveel. Aanvankelijk een lelijk eendje, ontwikkelt deze boom zich tot een prachtig exemplaar met fascinerende bast, blauwgroene bladeren en dramatische textuur in de winter. Het is winterhard.

Een paar van deze winterharde planten zijn een goed startpunt, waarna je elk seizoen nieuwe soorten kunt uitproberen. Meer onderhoudsarme schoonheden zullen in de nabije toekomst aan uw groeiende lijst worden toegevoegd.

Zinnia’s zijn winterharde planten die goed gedijen in de zon.
Eenjarigen voor de zon

Zinnia Zonnebloem Dahlberg madeliefje (Thymophylla tenuiloba)
Een jaarlijkse vinca (Catharanthus roseus)
Tuinieren met vaste planten in de zon

Grassen, zowel natuurlijk als siergras
Overblijvende kruiden omvatten Penstemon Beardtongue Russian Sage Fernleaf Yarrow.

Schaduwminnende planten met een stoer uiterlijk.
Schaduwminnende eenjarigen

Coleus \sBegonia’s \sViooltjes
Permanente Torenia Iresine (Alternanthera) Schaduwplanten

Mijn hart bonst als een gek.
Klokken van koraal
Hosta’s \sDaglelies \sVarens \sPapyrus

Planten die tegen regen kunnen
Natte omgevingen hebben eenjarige planten nodig
Olifantenoren gemaakt van papyrus
Juweel van Canna (Impatiens pallida)
Bluebell (Ruellia simplex) afkomstig uit de Mexicaanse regio (invasief in delen van het zuiden van de VS)

Vaste planten in natte ruimte
Zegges van de soort moerasgoudsbloem
Ligularia is een moeras kroontjeskruid.
Viburnum is de favoriete wiet van Joe Pye.

Koppige struiken

Struiken voor de zon.
Rozen in struikvorm of als landschapsexemplaar, Ninebark Spireas
Cotinus coggygria, de rookstruik

Annabellestruiken of gladde hortensia’s voor schaduw
Buxus Taxus Viburnum Toverhazelaar (Hamamelis)

Waterbestendige struiken
Kornoelje met roodachtige twijgen
Bes van de kraai (Aronia)
vlierbes
De bessen van het winterseizoen (Ilex verticillata)
Salix integra ‘Hakuro Nishiki’ (gevlekte wilg)

Bomen met crabapples

Bomen zijn taai.

Bomen om de zonnestralen te krijgen
Crabapples \smeidoorns
Hackberry \sOaks \sGinkgo

Een schaduwrijke boom
Fringetree Serviceberry Kornoelje (Amelanchier)
Hornetbeam of spierhout (Carpinus)
Hout van ijzerhout of hophaagbeuk (Ostrya virginiana)

Bomen voor de vochtige plaatsen.
Magnolia van de baai
esdoorns die rood van kleur zijn
Moeraswitte eiken, moerascipres en inheemse elzen